Beyaz Ayakkabı Nasıl Temizlenir? Tüm Çözümler!

Beyaz Ayakkabı Nasıl Temizlenir

Beyaz ayakkabı modelleri çok çeşitli olabilirler. Özellikle günümüzde pek çok renk ile uyumlu olan beyaz ayakkabı, günümüzde günlük ve spor kıyafetlerle beraber giyilen en popüler ayakkabı türlerinden bir tanesidir. Farklı renk ve türde pek çok farklı ayakkabı modeli bulunuyor olmasına karşın özellikle beyaz ayakkabı modellerinin tercih edilmesinde pek çok farklı neden bulunuyor. Ancak beyaz ayakkabılar aynı zamanda çabuk kirlenmeleri ile de ünlüler. Peki beyaz ayakkabı nasıl temizlenir? Tüm çözümler burada! Sizler için beyaz renkli ayakkabı modelleri nasıl temizlenir, beyaz ayakkabı temizleme sırasında nelere dikkat edilmeli? Sizler için tüm bu konularda aydınlatmaya özen göstereceğiz. 

Beyaz Ayakkabı Temizlerken Nelere Dikkat Etmeniz Gerekir? 

Beyaz ayakkabı temizlerken ayakkabı modelinize dikkat etmeniz gerekir. Her türden beyaz ayakkabı için temizleme şekli birbirinden farklıdır. Kimi bazı malzemeler, beyaz ayakkabı modellerine zarar verebilir. Örneğin beyaz spor ayakkabı modelleri sabunlu su, karbonat ile temizlenebilir. Bununla beraber süet ayakkabı temizlemek için süet bez, nubuk ayakkabı temizlemek için nubuk bez kullanılır. Ayrıca beyaz süet veya beyaz renkli nubuk ayakkabı modelleri için, vazelin veya çeşitli alkollü losyonlar veya karışımlar tercih edilebilir. Suni deriler için diş macunu ve karbonat, beyaz spor ayakkabı modelleri için çamaşır deterjanı kullanılabilir. 

Nubuk ve süet ayakkabılarda, kir ve toz için özel fırçalar ve bezler bulunduğunu, fırçalamanın tek yöne doğru hafif ve dikkatli bir şekilde yapılması gerektiğini unutmayın. Çamaşır suyu gibi güçlü leke çıkarıcılar da bu tip deri ayakkabılar için kullanılmazken, spor ayakkabı modelleri çamaşır makinesinde temizlenebilir ve çamaşır deterjanı ve karbonat bu iş için kullanılabilir. Özetle, beyaz ayakkabı modelleri için ayakkabı cinsini tanımanız son derece önemlidir. Nubuk, süet ve suni deri ayakkabılar, çamaşır makinesinde yıkanmaz, bu konuyu  da asla unutmayın. 

Beyaz Ayakkabı Nasıl Temizlenir?

beyaz ayakkabı temizliği

Beyaz ayakkabı nasıl temizlenir? İlk olarak beyaz ayakkabı modellerinin neden bu kadar tercih edildiğine yakından bakalım. Çünkü beyaz ayakkabı, çabucak kirlenebilen veya toz tutabilen bir ayakkabı modelidir. Önlem olarak siyah renkli veya taban kısmı siyah renk olan ayakkabıları tercih edebilirsiniz. Spor ayakkabı, günlük (casual ayakkabı) veya topuklu ayakkabı; her ayakkabı zamanla eskir, tozlanır ve kirlenir. Ancak beyaz ayakkabı modelleri, çabuk kirlenen ayakkabı modelleridir ve çok farklı çeşitlerde olabilirler. 

Beyaz ayakkabı, özellikle spor ayakkabı modelleri olarak çıkar karşımıza. Bunun başlıca nedenlerinden birisi, beyazın insan psikolojisi üzerindeki etkisidir. Beyaz renk, temizliği ve berraklığı temsil eder. Bu renk aynı zamanda her türden kıyafetle uyumlu olarak kullanılabilir. Tüm bunlara ek olarak siyah ve diğer kapalı renklerin aksine beyaz renk, ışığı yansıtır ki, bu da özellikle ayakkabı mağazalarının istediği bir şeydir. Tüketicilerin satın alma kararlarını etkilemek, ürünler için yeni ve değerli algısını meydana getirmek için beyaz renk sık sık tercih edilir. 

Beyaz ayakkabı modelleri, hangi çeşit olursa olsunlar kolaylıkla temizlenebilirler. Beyaz renkli ayakkabı modellerini temizleyerek, onları mağazadan aldığınız günkü gibi şık ve temiz hale getirebilirsiniz. Bununla beraber, beyaz ayakkabı modelleri genellikle spor ayakkabılardır ve üretildikleri malzemeden dolayı bu ayakkabıları temizlemek için nubuk ayakkabı veya süet ayakkabı modelleri gibi özel malzemeler almanıza gerek yoktur. Sizlere beyaz ayakkabı nasıl temizlenir sorusunu cevaplarken, her ipucunun özel olarak hangi beyaz ayakkabı modelinde kullanılabileceğini anlatmaya çalışacağız. 

Sabun ve Ilık Su ile Temizleme Yöntemi

fırça ile beyaz ayakkabı temizlemek

Beyaz ayakkabı modellerinizdeki leke çok ciddi değilse (mürekkep, yemek lekesi, alkol lekesi, yağlı lekeler) bu leke ve kirleri temizlemek için, ılık su ve sabun kullanarak elde ettiğiniz karışımı ayakkabıyı silmek için kullanabilirsiniz. Silme için, beyaz bir bez veya pamuk kullanabilirsiniz. Daha detaylı bir beyaz ayakkabı temizleme işlemi için, eski diş fırçalarınızdan faydalanabilirsiniz. Eski diş fırçalarının dişlerin en ücra noktalarına ulaşmak için özel olarak tasarlanmış olması, özellikle erkek veya kadın sneaker/spor ayakkabı modellerinin temizliği için son derece idealdir. Karışıma fırçanızı daldırın ve temizleyin; hepsi bu. 

Kabartma Tozu veya Karbonat Kullanmak

Kabartma tozu veya karbonat, ayakkabı temizleme için son derece ideal malzemelerdir. Ayakkabılarınızı temizlemek ve nubuk gibi deri malzemeden üretilmiş ayakkabılarınızı yumuşatmak için de yine karbonat kullanabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken karbonatı ayakkabınızın kirli kısımlarına serpmeniz ve bir süre beklemeniz gerekir. Yaklaşık iki saatlik bir bekleme süresinden sonra, ayakkabılarınızı ılık su ile durulamalısınız. Karbonat, özellikle yağlı lekeler için son derece uygundur. Kabartma tozu veya karbonatı bazı ciddi lekeler için aynı zamanda dilerseniz çamaşır suyu ile beraber kullanabilirsiniz. 

Misel Suyu (Makyaj Temizleme Suyu) Kullanmak

Beyaz renkleri ayakkabı modellerini temizlemek için aynı zamanda makyaj temizleme ürünlerinden birisi olan misel suyunu da tercih edebilirsiniz. Makyaj temizleme suyu olarak ta bilinen misel suyu özellikle süet, beyaz deri veya lastik ayakkabılar için etkili bir temizleme aracıdır. Aynı zamanda Converse gibi beyaz bez ayakkabı çeşitlerini de misel suyu ile temizleyebilirsiniz. 

Beyaz diş macunu, çamaşır deterjanı ve karbonat karışımı da sık sık beyaz ayakkabı çeşitlerini temizlemek için kullanılabilir. Ancak özellikle diş macunu ile beyaz ayakkabı temizleme işlemi yaparken farklı renklerdeki macunlardan ve jel diş macunlarından uzak durmanız gerekir. Sizler için aşağıda başlıklar halinde farklı türden beyaz ayakkabı temizleme konusundan söz etmeye çalıştık. Böylece beyaz renkli bez veya spor ayakkabı modelleri nasıl temizlenir sorusunun cevabını detaylı bir şekilde alabilirsiniz. 

Beyaz Spor Ayakkabı Nasıl Temizlenir?

beyaz spor ayakkabı temizliği

Beyaz spor ayakkabı, temizlemesi kolay ayakkabılardandır. Elbette beyaz ayakkabı türünüzü konusunda da dikkatli olmanız gerekiyor. Örneğin, beyaz spor ayakkabılar kolayca temizlenebilirler. Temizlemek için ılık su ve sabun, misel suyu, kabartma tozu veya kabartma tozu ve çamaşır deterjanı kullanabilirsiniz. Özellikle beyaz renkli spor ayakkabı temizleme için bağcıklarını ayrı bir fileli torbaya koyarak tüm ayakkabıyı çamaşır makinesinde yıkamanız da mümkün. 

Beyaz spor ayakkabı temizlemek, diğer türlere nazaran daha kolaydır. Böylece beyaz renkli spor ayakkabınızı ilk günkü yani mağazadan aldığınız ışıltı ve temizliğine kavuşturabilirsiniz. 

Beyaz Bez Ayakkabı Nasıl Temizlenir?

Özellikle seksenli yıllarda oldukça popüler olan beyaz bez ayakkabılar, şimdi yeniden moda. Ancak bez beyaz ayakkabılar da çabucak kirlenebilme gibi ciddi bir soruna sahipler. Bunun üstesinden gelmek için beyaz bez ayakkabı temizleme için makyaj temizleme suyu kullanabilirsiniz. Basitçe biraz silme bezinin üstüne ve biraz da bez ayakkabının üstüne, şimdi bezle beyaz bez ayakkabı temizleme işlemi başlayabilir. Beyaz bez ayakkabı modellerini temizleme için, makyaj temizleme suyu sizler için en ideal çözümlerdendir. 

Beyaz Süet ve Deri Ayakkabı Temizleme 

Beyaz süet ve deri ayakkabı, temizlemesi son derece dikkat ve hassasiyet isteyen işlemlerdendir. Bu iş için kesinlikle beyaz spor ayakkabı temizleme için kullandığınız metotları denemeyin. Özellikle süet, son derece hassastır. Ciddi lekeler için, leke silgisi veya kirleri temizlemek için kauçuk silgi kullanabilirsiniz. Aynısı nubuk için de geçerlidir. Yine süet ve nubuk deri ayakkabı modelleri için özel fırça ve bezleri kullanmayı sakın ama sakın ihmal etmeyin. Beyaz spor ayakkabı temizleme için tavsiye ettiğimiz metotların nubuk veya süet ayakkabı çeşitleri için geçerli olmadığını sakın ama sakın aklınızdan çıkarmayın; söz gelimi bu ayakkabıları kesinlikle çamaşır suyuna atmayın. Ancak beyaz spor ayakkabı modelleri için karbonat, çamaşır deterjanı, beyaz renkli diş macunu vs. kullanılabilir. 

Beyaz Ayakkabı Sararması Nasıl Temizlenir?

Beyaz ayakkabı modellerini ve özel olarak beyaz spor ayakkabı çeşitlerini tehdit eden önemli sorunlardan birisi de sararmadır. Özellikle kullanılmış ve uzun süredir kullanılmayan spor ayakkabı temizleme işlemi için pek çok malzeme kullanılabilir. Beyaz ayakkabı sararması, güneş ışığının üretim malzemesi içinde bulunan nitrojenin oksitlenmesi nedeniyle meydana gelir. Beyaz ayakkabı sararması, tekstil ve kimya endüstrisi tarafından fenol sararma olarak isimlendirilir. 

Fenol sararma, beyaz ayakkabı sararması anlamına gelir ve kumaş üretim malzemesine sahip her türden ürünü etkileyebilir. Beyaz renkli her türden kumaş, bu tip bir durumda sararabilir. Sararmayı ortadan kaldırmak için, beyaz ayakkabı temizleme için çamaşır deterjanı, karbonat, beyaz diş macunu kullanılabilir. Sizlere beyaz spor ayakkabı temizleme için önerdiğimiz her türden tavsiyeyi yine sararma için uygulayabilirsiniz. Hassas deri malzemeden üretilmiş ayakkabı modelleri ise genelde sararmasalar da sertleşip kuruyabilirler; onlar için sirke veya vazelin kullanılabilir. Özetle beyaz ayakkabı sararması için de farklı tür ayakkabılarda farklı türden malzemeler kullanılır. Beyaz spor ayakkabı veya beyaz tabanlı ayakkabılarında sararmayı gidermek için muz kabuğunu da kullanabilirsiniz. Muz kabuklarını soyun ve beyaz renkli ayakkabı tabanlarını bu şekilde temizleyin.Bu yöntem ile tüm kadın veya erkek sneaker ayakkabılarını da temizleyebilirsiniz.

Beyaz Ayakkabı Nasıl Yıkanır?

Beyaz ayakkabı, eski diş fırçaları ile etkili bir biçimde yıkanabilir. Aynı şekilde özellikle beyaz spor ayakkabı modellerini çamaşır makinesinde de yıkayabilirsiniz. Dikkat, bunu nubuk veya süet ayakkabı modelleri için kesinlikle denemeyin. Beyaz ayakkabılar için, bağcıkları ayakkabıdan ayırıp bir fileye koyabilir ve ayakkabı gövdesi ile birlikte çamaşır makinesinde yıkayabilirsiniz. Çamaşır deterjanı, diş macunu, kabartma tozu gibi ürünlerde bulunan karbonat, leke sökücü olarak harikadır ve bu nedenle genellikle farklı türden beyaz ayakkabı beyazlatma işlemlerinde kullanılırlar. 


 
Etiketler: beyaz ayakkabı temizliği
Eylül 22, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR