Süet Ayakkabı Nasıl Temizlenir?

Süet Ayakkabı Temizliği

Her mevsim her yaştan ve her cinsiyetten kişilerin tercih ettiği severek kullandığı süet ayakkabıların bakımı sanıldığı kadar zor değildir. Süet ayakkabı temizleme oldukça kolay bir işlem gibi görünse de oldukça dikkat gerektirir. Süet ayakkabıların temizliğinin zor görünmesinin bir nedeni makinede yıkanmamasıdır. Makinede yıkanan süet ayakkabılar sertleşerek formlarının bozulduğu gözlemlenmektedir. Süet ayakkabı çabuk kirlendiği gibi sadece nemli bir bez ile temizlemek mümkündür. 

Süet Bot Nasıl Temizlenir?

Süet Bot Nasıl Temizlenir?

Süet ayakkabılar makinede yıkanmamalıdır. Makinede yıkanan süet botların formları bozulur ve deforme olurlar. Süet botlar çamurlandıklarında veya pislendiklerinde nemli bir bezle silmek yeterli olacaktır. Deterjan veya ıslak mendiller süet botların kalitesini bozar. Süet botlar temizlenirken süet ayakkabı temizleme fırçası alınabilir. Bu fırça yardımıyla süet bot tek yönde taranarak temizlenebilmektedir. Set bot temizlenirken mutlaka nemli bez kullanmak gerekmektedir. Islak bez ile temizlenmemelidir. Süet botlar kuru iken süet fırçası ile taranabilmektedir. Eğer süet botlarında leke var ise nemli bir bez yardımıyla leke fazla bastırmadan ovulabilir. 

Eğer leke nemli bez ile geçmiyorsa ayakkabıcılarda satılan set ayakkabı bakım spreyi sıkılarak temizlenmelidir. En az bir gün güneş ışığı almayan yerde kurumaya bırakılmalıdır. Süet ayakkabı ıslak bezle silinir mi sorusu oldukça gündemde olan bir sorudur. Süet ayakkabıları ıslak bez ile temizler oldukça yanlıştır. Süet ayakkabılar sadece nemli bez ile silinebilmektedir. Nemli bez ile bile silmek oldukça dikkat gerektirdiğinden en uygun olanı süet ayakkabılar için üretilen süet ayakkabı tarama fırçasıdır. 

Süet Ayakkabı Yıkanır mı?

Süet ayakkabı çamur veya leke olduğunda asla yıkanmamalıdır. Islak bez ile bile silinmesi oldukça yanlış olan süet ayakkabılar yalnızca nemli bez ile silinerek temizlenmelidir. Özellikle makinede asla yıkanmaması gerekmektedir. Makine süet ayakkabınızın görünümü bozacağı gibi ayakkabıyı deforme edecektir. Makinede yıkanan süet ayakkabılar sertleşerek deforme olacaktır. Bu yüzden süet ayakkabıların yıkanması özellikle makinede yıkanması uygun değildir. Hatta süet ayakkabılar yağmurlu günlerde bile kullanılmalıdır. En ufak bir su değmesi durumunda bile süet ayakkabınız deforme olmaya başlayacaktır. Oldukça hassas olan bu süet ayakkabılara gereken özen gösterildiği takdirde uzun zaman giyilebilir. 

Süet Ayakkabı Üzerindeki Lekeler Nasıl Gider?

Süet Ayakkabı Temizleme

Süet ayakkabı leke olduğunda önemli olan lekenin maddesidir. Eğer süet ayakkabınız çamur olduysa nemli bir ez silmeniz mümkündür. Çamur olduğunda en doğru işlem çamurun kuruması bekleyerek set ayakkabınızı süet ayakkabı fırçasıyla fırçalamaktır. Böylelikle çamur başka bölgelere bulaşmadan ayakkabıdan kolaylıkla çıkacaktır. Leke eğer sakız gibi yapışkan bir maddeden ise sakızı kurutmak için ayakkabıyı buzdolabına koyarak dondurmak ve kolaylıkla süet ayakkabıdan temizlemek mümkündür. Süet ayakkabı eğer kan veya mürekkep olduysa hiçbir işlem yapmadan kuru temizlemeye götürmek en doğru seçenektir. Kuru temizlemeye hiçbir işlem yapılmadan götürmek çok önemlidir. 

Lekenin üzerine farklı bir madde temas ettiğinde lekenin oluştuğu zeminden çıkarılması zorlaşmaktadır. Bu yüzden kan ve mürekkep gibi zorlu lekelerde hiçbir işlem yapmadan kuru temizlemeye verilmelidir. Süet ayakkabı kuru temizlemeye verilir mi sorusunun yanıtı da bu açıklama ile evet olarak verilebilmektedir. 

Süet Ayakkabı Temizlemek İçin Gerekli Malzemeler

Süet ayakkabıyı temizlemek için en kolay temizlik malzemesi nemli bezdir. Fakat süet ayakkabılar için çıkarılan özel temizleme malzemeleri de bulunmaktadır. Süet ayakkabı fırçası bu malzemelerden en çok tercih edilendir. Süet ayakkabı fırçası yardımıyla oluşan lekeleri ayakkabınız kuru iken temizleneniz mümkündür. Süper ayakkabı spreyi en çok tercih edilen ikinci süet ayakkabı temizleme malzemesidir. Süet ayakkabılarını nemli bez veya süet ayakkabı fırçası ile temizledikten sonra spreyi sıkarak en az bir gün güneş almayan bir yerde kurumaya bırakmalısınız. Süet ayakkabılar oldukça hassas ayakkabılardır. Bu yüzden asla su ile temas etmemelidir. Su ile teması halinde süet ayakkabınızın formu bozulacaktır. 

Süet Ayakkabı Nasıl Boyanır?

Süet ayakkabı boyaya ihtiyaç duymaz. Süet ayakkabının boyanmaya ihtiyacı yoktur. Süet ayakkabı süet ayakkabı fırçası, süet ayakkabı spreyi ile temizlenerek uzun yıllar giyilmeye devam edilir. Süet ayakkabı boyaya ihtiyaç duymaz. Süet ayakkabı ıslatılmadan kullanılırsa oldukça uzun ömürlü olacaktır. Süet ayakkabılar oldukça hassas ayakkabılardır bu yüzden gereken önem verilmelidir. Süet ayakkabı normal ayakkabı boyasıyla boyanır mı sorusu süet ayakkabı kullananların internet oldukça sık arattıkları bir sorudur. Bu sorunun yanıtı süet ayakkabılar hiçbir boya ile boyanmaz olarak verilebilir. 

Ayrıca beyaz ayakkabınız var ise ve nasıl temizlerim diye merak ediyorsanız, ‘’ beyaz ayakkabı nasıl temizlenir ‘’ başlıklı yazımızı da inceleyebilirsiniz.


 


 


 


 


 
Etiketler: süet ayakkabı temizliği
Eylül 25, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR